OVER TIMON

Timon Abels

artiest - songwriter

timonabels @ gmail.com

Timon, ik dus, begon op zijn zesde met pianospelen en niet veel later met het schrijven van liedjes. Hij heeft veel gewerkt als koorpianist, koordirigent, componist , songwriter en producent. Op het Prins Claus Conservatorium in Groningen heeft hij met veel plezier de Bachelor opleiding Compositie, Muziekproductie en Studioproducties gevolgd, en later de Master New Audiences and Innovative Practice, wat voor Timon gaat over het onderzoeken van zijn rol als muzikaal facilitator in de maatschappij. Op dit moment werkt hij op het Prins Claus Conservatorium, bij kunstencentrum VRIJDAG, bij de koren Ferontes Charmate en Koor met Koekjes, en ook nog als zelfstandige kunstenaar waar bij de focus op dit moment op cabaret ligt.

 

Een aantal te gekke projecten waar Timon aan heeft gewerkt zijn zijn eigen cabaretshow; met Nederlandstalige cabareteske liedjes als rode draad, zijn concertserie De Derde Helft; klassieke muziek op een poppodium en samenwerking tussen visuele kunstenaars en professionele musici, Koorpower; workshop voor koren waarin wordt gewerkt aan de kracht van de individu in een koor, en het International Jewish Music Festival, waar hij stagemanager is.

 

Timon probeert muziek maken altijd te verbinden met het persoonlijke en intuïtieve, waarvoor hij o.a. een vijfjarige reading en healing opleiding heeft gevolgd bij het Centrum voor Leven en Intuïtie in Utrecht.

 

Wil je samenwerken, mail dan naar mail @ timonabels.nl.

share